Friday, January 26, 2007

Alkuun pääseminen

Alkuun pääseminen on aina hankalaa, mistä se johtuukaan, että ensimmäisiä sanoja on aina niin vaikea löytää ? Tai hyväksyä jo kertaalleen kirjoittamansa ? Miten alkusanat eroavat tuhansista muista sanoista, joita kirjoitat myöhemmin?

Minulla ei ole ollut ennen omaa blogia, enkä voi myöntää, että olisin ollut kiinnostunut toistenkaan vastaavista. Rajala kohun aikoihin pyörähdin pikaisesti hänen kirjoituksiaan lukemassa kostumatta teksteistä juuri ollenkaan.

Minulle ei ole vielä valjennut täysin kirkkaasti, mihin blogeja tarvitaan, käsittääkseni suurin osa niistä on julkisia päiväkirjoja. Onko kulttuurimme muuttunut irc - gallerioiden myötä niin julkiseksi, että kaikki pitää paljastaa toisille?

Oli miten oli, nyt tämäkin on laadittu. Vielä, kun oppisi käyttämään ;-) Nytkään en ole varma, mihin tämä kirjoittamani teksti julkaistaan tai mikäli se menee sinne, mihin sen kuuluukin, niin miten minä huomenna lisään uutta materiaalia. Onneksi kaikkea uutta voi oppia !

6 comments:

-aki said...

Hienoa! Blogisi on nyt toisten näytillä. Ja kommentoimaankin pääsee. Päiväkirjakäyttö on vain yksi kymmenistä tavoista hyödyntää blogia. Älä huoli kuitenkaan, blogeja on miljoonia ympäri maailmaa, miksi juuri sinut sieltä blogattaisiin.No, vain painavan ja kiintoisan sanan tai kirjoituksen vuoksi, tai upean oivalluksen, johon muut eivät ole kyenneet...-aki ohjaaja

Anne Rongas said...

Onnea uudelle blogille! Tämän systeemin opetussovelluksia on lukuisia ja niitä nyt tutkitaan yhdessä. Juhalla oli oivaltava päiväkirja-blogin sovellus: http://tamokkiukas.blogspot.com/ Mutta kuten Aki sanoi, mahdollisuuksia on muitakin. Ja sekin on eräs tulos, jos havaitsee, että tämä jutu ei sovi minulle.

Ville said...

Älä heti masennu;-)
Tarjoilen tässä negatiivissävyisen näkemyksen vastavirtaan kulkijoille. Olisiko apua sinulle.

Se osa blogeista joka näkyy ja on avoinna yleisölle näkyy melkein poikkeuksetta olevan ihan päätöntä - kirjotampahan vaan tarinaa. Lienekkö tuo sitten jäävuoren huippu.
On siitä kyllä hyötyäkin. Uusavuttomuuden tunnusmerkkejähän on mm. tehokas googlettaminen. Se mitä ei netistä löydy - sitä ei ole olemassa.
Siksi johonkin täytyy netissä laittaa mainos, tuoteseloste ja yhteystiedot. Mikäpä sen helpompaa olisi kuin blogi. Siinä kun tulee vielä kylkiäisenä palautekanava pettyneille kuluttajille.

Ville said...

Itse asiassa olisi outoa jos verkkokaupat eivät ole jo liittäneet palveluihinsa tuoteblogeja joissa kuluttajat keskustelevat tuotteiden ominaisuuksista ja antavat toisilleen vinkkejä.

-aki said...

Ville toi esille mielenkiintoisen pointin blogin käytölle "..olisi outoa jos verkkokaupat eivät ole jo liittäneet palveluihinsa tuoteblogeja joissa kuluttajat keskustelevat tuotteiden ominaisuuksista ja antavat toisilleen vinkkejä". Olisiko näistä blogeista haittaa kuluttajille tai uusavuttomille?

Ville said...

Pitänee kommentoida kun nostin hiiren pöydälle..
Kyllä tuoteblogeista PITÄÄ olla hyötyä, että niitä kannattaisi perustaa. Perinteiseen tapaan Suomalainen kokeilee, kokeilee vielä toisen kerran ja sitten kiroilee myyjälle. Tällä tavalla tuo palaute siirtyisi muiden kokeilijoiden nähtäville. Joku saattaa vaihtaa tuotetta. Toinen saa tarvitsemansa neuvon. JA kauppias saa suoran ennusteen tuotteen elinkaaresta, jos vaan osaa palautteita lukea oikein.

...Antaahan hallinta kyllä mahdollisuuden suoraan huijaukseenkin.